У зачарованому палаці, схованому в темному лісі, живе жахливе Чудовисько, як стало відомо Вісті Ньюс. Розтопити лід у його серці й повернути йому людську подобу, знявши закляття, зможе тільки прекрасна дівчина, яка полюбить його таким, яким він є. Цю казку добре знають у світі, а її історія сягає 18-го століття. Перша балетна постановка за цим мотивом з’явилася ще у 1771 році й мала назву «Земіра і Азор». Далі були ще десятки постановок та усім відомий мультфільм Діснея. У новому ж спектаклі «Cxid Opera» чарівна історія кохання у постановці французького балетмейстера Йохана Нуса буде вестися мовами класичного та сучасного танців. Глядачі побачать проект «Красуня та чудовисько» вже за кілька днів, поки ж генеральний прогон встигли побачити наші журналісти.

 

«Красуня та Чудовисько» викликає зворушливі почуття, адже ця історія розповідає про надможливі сили кохання. Казку перетворив на диво французький балетмейстер, до цього відомий як режисер аншлагової постановки «Маленький принц».

 

Сабріна Джіордано, асистент балетмейстера постановки «Красуня та Чудовисько» (Франція):

Это очень красивый спектакль для детей и для взрослых, и я счастлива вложить частицу себя в этот спектакль, историческая мораль есть в нем.

Історію чарівної казки з дитинства знають усі — вона про родинну любов, величну жертву та, перш за все, силу кохання.

 

Тетяна Жукова, партія Белль «Красуня та Чудовисько»:

Моя героиня пытается смотреть то, что внутри у Чудовища и полюбить его душу. И за счет этого принц перевоплощается в свой облик.

 

Олексій Князьков, партія Чудовиська «Красуня та Чудовисько»:

Я вкладываю свои эмоции в этот образ и свои переживания, это перевоплощение, что-то есть нехорошее внутри и я это преодолеваю.

Повністю зануритися у казку допомагає надточна коліграфія, костюми та закадровий голос, що є обов’язковою умовою сценарію.

 

Надія Швець, головний художник із костюмів «Схід Opera” та заслужений художник України:

Когда придумывались персонажи мы принципиально ушли от той цветовой гаммы, которая часто используется в «Красавице и чудовищу». Мы ушли в бардовый и розовый. Всех персонажей мы хотели сделать безликими. Мы стали искать прототипы в деталях замка: ожившую дверь, метелка и даже придумала хрустальную мусорницу.

«Красуня та Чудовисько» зроблена інтернаціональною мовою балету, яка не потребує перекладу.

 

Дмитро Морозов, головний диригент «Схід Opera»

Балетмейстер подобрал самые выдающиеся образцы мировой классики. Я считаю этот балет зрелищным и он несет просветительскую миссию, как и всё искусство. Мы приучаем детей к лучшим образцам симфонической классики, которая воплощена в балете, посредством декораций и всего театрального комплекса.

 

До слова, постановка є першою прем’єрою нового 143-го сезону ХНАТОБу (відтепер «Схід Opera»), її спеціально зробили для сімейного перегляду. Глядачі зможуть побачити «Красуню та Чудовисько» вже цими вихідними 29 та 30 вересня одразу на чотирьох сеансах.

 

Джерело: http://visti.news