13 травня під головуванням Міністра культури Євгена Нищука відбулася робоча нарада  з питань діяльностіХарківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка.

На нараді були розглянуті питання стосовно необхідності повного виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.06.2012 №493-р. та передачі до державної власності всіх частин цілісного майнового комплексу Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка, що на даний час залишаються у власності територіальних громад.

Міністр наголосив, що Міністерство культури України неодноразово зверталося до керівництва Харківської обласної ради та ОДА (листами та під час особистих зустрічей) з означеного питання, але консолідованої позиції для вирішення цього проблемного питання досі не вироблено.

 

«Це питання надзвичайно важливе для нас і ми неодноразово зверталися до органів влади з проханням вирішити питання передачі до державної власності майнового комплексу Харківської опери», - говорить Євген Нищук.

«Це питання зараз дуже на часі. Я переконаний, що цей заклад культури просто необхідно підтримувати, адже він унікальний, зокрема, і тому, що він є певним форпостом української національної культури на Сході нашої держави».

 Під час наради також було здійснено аналіз показників  фінансово-господарської діяльності театру за 2018 рік та обговорено перспективні плани розвитку театру.

Нагадаємо, що у травні ХНАТОБ представить дуже насичений репертуар, зокрема, у театрі повторять прем'єри цього сезону - масштабний балет "Містерії Пандори" на музику РіхардаВагнера, романтичний балет "Ромео і Джульєтта" і мюзикл-шоу «My Way», з класичних постановок буде поставлено  "Лебедине озеро" і "Спляча красуня". 

А 26 травня, в рамках фестивалю-конкурсу «Чайковський FEST», що відбудеться під патронатом Мінкультури у місті Тростянець Сумської області, ХНАТОБ просто неба представить улюблений глядачам балет П.І.Чайковського "Лускунчик".

 

Джерело: mincult.kmu.gov.ua