З 8 по 10 червня 2018 в легендарному «подільському Версалі» - Палаці Потоцьких в Тульчині на Вінничині проходив ІІ Міжнародний оперний фестиваль у форматі open air «OPERAFEST TULCHYN – 2018». Харківський театр опери та балету (Схid Opera) привіз для показу оперні вистави, що були поставлені на сцені театру в нових сценічних редакціях - прем'єру минулого сезону - «Мазепа» П. Чайковського головного режисера Армена Калояна і головного художника Надії Швець (спектакль пройшов в інтерпретації головного диригента Дмитра Морозова) і прем'єру нинішнього сезону - «Паяци» Р. Леонкавалло в постановці Вікторії Рацюк (диригент і режисер) і сценічному оформленні Наталії Кирилової. Як можна судити з відгуків преси, фестивалю і участі в нім харків'ян, надається культурний статус державного значення.

Спектакль «Мазепа» також пройшов з аншлагом в одному з найстастаріших міст України - Полонному Хмельницької області завдяки підтримці Golden Tile Ceramic Group. У цю постановку автори внесли суттєві зміни, що дозволили показати істинне значення діяльності гетьмана Івана Мазепи для української державності.

«Ми одна нація, незалежно від того, де живемо - в Харкові, Львові, Києві або в Полонному», - відмітив Голова наглядової ради ПАТ«Харківський плитковий завод» ТОВ «Керамічна група «Голден Тайл» Валентин Шеветовський перед початком вистави. Він нагадав, що Golden Tile працює по всій Україні: її підприємства є в Хмельницькій і Донецькій областях, а також в Києві і Харкові. А незабаром новий сучасний керамічний завод з'явиться і в Полонному. І в кожному з регіонів країни Golden Tile не лише інвестує у виробництво, але і реалізує соціальні проекти, які допомагають змінювати на краще життя громади. Саме тут, в Україні, ми хочемо знайти місце для реалізації нашим знань, досвіду, енергії».

Можна додати, що масштабні культурні проекти, в яких беруть участь харківські артисти і музиканти, теж впевнено наближають українців до цієї мети.