ХНАТОБ YouTube


Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Просимо звернути УВАГУ!

 

На сайті SPICE розміщена рекламна інформація щодо проведення в серпні 2023 року Харківським театром опери та балету балетної вистави П. Чайковського «Лебедине озеро на воді» в Японії та Греції.

Категорично заявляємо, що Харківський національний театр опери та балету імені М.В. Лисенка (надалі – Театр, Харківський театр опери та балету) не має жодного відношення до проведення цих вистав. У вищевказаних виставах не приймають участь артисти балету, які працюють в Театрі, а також не використовуються декорації та костюми Театру. Х

арківський національний театр опери та балету імені М.В. Лисенка вилучив із репертуару твори російських авторів і не популяризує їх за кордоном. З приводу розміщення неправомірної інформації Театр звернувся до Надзвичайного і Повноважного Посла України в Японії.

 

Детальніше...

Шановні наші глядачі!

exteryer ugol sumskoy rymarskoyШановні наші глядачі!
Від сьогодні призупинені усі концерти у приміщеннях Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка на підставі Протоколу № 3 засідання Ради оборони Харківської області від 28.03.2023 та листа № 05-25/509 від 18.04.2023 Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації про заборону масових заходів в приміщеннях театрів, концертних установ, філармоній, клубів, музеїв та бібліотек незалежно від форми власності в умовах воєнного стану.
Ми обов'язково поінформуємо вас, коли відбудуться зміни щодо відновлення виступів на території театру.
 
 

Детальніше...

Міжнародна конференція креативних індустрій «Харків. Культура. Залізобетон: виклики, можливості, перспективи»!

zalizobeton
Дорогі друзі, шановна культурна спільното! З радістю повідомляємо, що Харківський національний академічний театр опери та балету імені М.В.Лисенка / Схід Опера підписав договір з Українським інститутом, що працює у партнерстві з Благодійним фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» щодо реалізації Міжнародної конференції креативних індустрій «Харків. Культура. Залізобетон: виклики, можливості, перспективи».
Основною метою заходу, який пройде в червні цього року, є усвідомлення сучасного стану речей у галузі культури та мистецтва, переосмислення набутого досвіду, пошук можливостей і способів трансформації галузі через створення горизонтальних зв’язків як в середині країни, так і в Європі, та вирішення викликів, що постали перед культурною спільною України сьогодні.
 

Детальніше...

13 лютого, театр полишає гостинну Литовську Республіку!

news1402202313 лютого, театр полишає гостинну Литовську Республіку. І попри всілякі забобони, число «13» принесло нам тільки успіх та удачу! 13 концертів і вистав у 13 литовських містах – і відчуття перемоги, нехай не великої, на яку чекають всі українці, але такої важливої для колективу на довгій дорозі гуманітарного туру. Проїхавши через усю країну, завітали до міст Мажяйкяй і Йонішкіс, Клайпеда і Таураге, Плунге і Паланга, Паневежис і Молетай, Шауляй і Алітус, Утена і Шакяй. Ну а кінцевою точкою на карті перебування в Литві стало містечко Укмерге, де захоплена реакція публіки досягла кульмінації. Тим більше, що цього дня відбувся і виступ головного диригента театру, заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Морозова, котрий вдень дав органний концерт, зібравши в базиліці Святих Петра і Павла велику аудиторію.

 

Детальніше...

Підписання Меморандуму про співпрацю між Національними театрами опери і балету міст Харків (Україна) та міста Кишинів (Молдова)!

 

post11
26 січня 2023 відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Національними театрами опери і балету міст Харків (Україна) та міста Кишинів (Молдова).
Під час підписання Меморандуму в.о.генеральний директор - художній керівник Ігор Тулузов підкреслив: З перших хвилин перебування в стінах оперного театру, ми відчули себе вдома. З перших хвилин розмови між нами винікло повне розуміння.
В церемонії підписання Меморандуму участь взяв Борис Кремене, начальник директорату мистецтв та креативних індустрій Міністерства культури республіки Молдова.

 

Детальніше...

В рамках Року української культури в Молдові відбулась зустріч в.о. Генерального директора Ігоря Тулузова та керівників Концертних агенцій "Suhih Production" та "OPEN MUSIC PROJECT" з Надзвичайним та повноважним Послом України в республіці Молдова!

post325 січня 2023 року в рамках Року української культури в Молдові відбулась зустріч в.о. Генерального директора Ігоря Тулузова та керівників Концертних агенцій "Suhih Production" (Suhih Production) та "OPEN MUSIC PROJECT" (Concert Agency OPEN MUSIC Project) з Надзвичайним та повноважним Послом України в республіці Молдова. (Ambasada Ucrainei în Republica Moldova/Посольство України в Молдові)
 
Під час зустрічі обговорили наступні питання:
- Організація фестивалю СХІД ОПЕРА в Молдові
- Алгоритми взаємодії установ з метою якісної організації проєкту та презентації Українського оперного мистецтва
- Про роботу Схід Опера в надзвичайних умовах, які склалися в наслідок війни.
Сторони досягли домовленостей і розпочали організаційну роботу по підготовці проєкту.
Слідкуйте за новинами.
Далі буде.
 

Детальніше...

Зустріч в.о. генерального директора театру Ігоря Тулузова з в.о. генерального директора Національного театру опери і балету ім. Марії Біешу (Кишинів, Молдова) паном Ніколае Дохотару!

post2
24 - 25 січня 2023 року в рамках Року культури України в Молдові відбулась зустріч в.о. генерального директора театру Ігоря Тулузова з в.о. генерального директора Національного театру опери і балету ім. Марії Біешу (Кишинів, Молдова) паном Ніколае Дохотару
Під час зустрічі було погоджено проведення фестивалю "Схід Опера" в республіки Молдова в рамках якого буде презентовано найкращі вистави та концертні програми театру.
Партнерами проєкту стали:
Посольство України в республіці Молдова на чолі з послом паном Марко Шевченко (Ambasada Ucrainei în Republica Moldova/Посольство України в Молдові)
Концертна агенція "Suhih Production" (Молдова) (Suhih Production)
Концертна агенція "OPEN MUSIC PROJECT" (Німеччина)
Слідкуйте за новинами.
Далі буде
 

Детальніше...

Великий благодійний концерт присвячений Дню Соборності України!

 

post1Гастрольний тур "Європейський шлях" у Словацькій республіці. Проєкт "Схід Опера: долаючи відстань" триває.
22 січня у Братиславі відбувся великий благодійний концерт артистів Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка, присвячений Дню Соборності України. Колектив театру неухильно дотримується своєї основної місії - знайомить європейців з культурним надбанням нашої держави. Не менш важливим є і підтримка своїх співвітчизників, які через російську агресію були змушені покинути рідний дім, адже для них виступи артистів Схід Опера це свого роду зустріч з Батьківщиною.
 
 

Детальніше...

Пані Верещук взяла участь в офіційних заходах з нагоди святкування 30-ї річниці утворення Словацької Республіки!

 

80"Куди б зараз не закинула доля українців, ми єдиний народ. І на всіх чекають вдома. Наша держава однаково дбає про своїх громадян, де б вони не знаходилися", - сказала віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук на зустрічі зі співвітчизниками у Словаччині. Пані Верещук взяла участь в офіційних заходах з нагоди святкування 30-ї річниці утворення Словацької Республіки. У рамках офіційного візиту вона побувала у Габчиково, у найбільшому в країні центрі для тимчасово переміщених осіб.

 

Детальніше...

У Братиславі у гостинному залі театру імені Павола Орсага Гвездослава публіка насолоджувалася мелодіями Штраусів!

79Прекрасну можливість провести рік старий і налаштуватися на зустріч нового з потужним зарядом гарного настрою подарували артисти Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В.Лисенка усім, хто прийшов 29 грудня на їхній концерт. У Братиславі у гостинному залі театру імені Павола Орсага Гвездослава публіка насолоджувалася мелодіями Штраусів. Більшість творів, що увійшли до «Strauss Christmas Concert» належали «королю вальсів» Йоганну Штраусу-сину. "Геній, що сміється" колись назвав його ще один Штраус - Ріхард. Хоча він і не родич, а тільки тезка, тим не менш прізвище, як то кажуть, не зганьбив. Присутні почули його композицію "Morgen", яка настільки ніжна, наповнена світлою вірою у диво, що її часто виконують саме під новий рік.

 

Детальніше...