DSC 0169

Хакатон - це неологізм, який відбиває зусилля членів однієї команди розв'язати певну проблему за короткий проміжок часу. Такою проблемою тривалий час є один з найкрасивіших палацо-паркових комплексів України, який побудував у ХІХ ст. у Богодухівському районі Харківської області (селище Шарівка) німецький підприємець Кеніг. Палац та весь архітектурний комплекс гостро потребує реставрації, а під час розвитку туристичного бізнесу ця є проблема особливо актуальною.

За зкошти з обласного бюджету буде розроблено документацію для першочергових протиаварійних робіт в палацо-парковому комплексі, який посідатиме відповідне місце в Держреєстрі нерухомих пам'ятників культури. Білокам'яний Шаровський замок в неоготичному стилі – взагалі один з найцікавіших палаців України. У ньому 3 зали, 26 кімнат, які оздоблено ліпниною, мармуром, розписами, паркетом. Розкішне палацове убрання замку доповнює дуже красивий ландшафтний парк. Харківська облрада вже виділила для їх реставрації 1 млн 300 тис. грн.

Творчий колектив театру під керівництвом головного диригента Дмитра Морозова і головного режисера Армена Калояна взяв участь в двох заходах фестивалю : концерті просто неба (оркестр і солісти опери) і в перформансі (оркестр і балет). Особливо органічно в інтер'єрі старовинного замку мав вигляд полонез П. Чайковського з опери «Євгеній Онєгін».

У концерті взяли участь, заслужені артисти України Тамара Гармаш, Олена Ширяєва Олексій Сребницкий, Сергій Гонтовий, лауреати міжнародних конкурсів Олеся Мишаріна, Євген Лисицький. Вони виконали арії і сцени з опер М. Лисенка, Ж. Бізе. Дж. Верді, Ш. Гуно, В. Моцарта, С. Гулака-Артемовського, оперет Ф. Легара. Численні глядачі і організатори акції високо оцінили творчий вклад трупи театру у практику відродження культури Слобожанщини.


 

DSC 0191DSC 0123DSC 0137DSC 0156DSC 0163DSC 0168DSC 0169DSC 0170DSC 0191