DSC 00355 липня відбулася зустріч керівника області з колективом ХНАТОБу ім. М. В. Лисенка, у рамках якої Ю. О. Світлична ознайомилася з роботою театру та поспілкувалася з його робітниками.

У своїй доповіді, яку було присвячено підведенню підсумків 142 театрального сезону, генеральний директор-художній керівник ХНАТОБу О. В. Оріщенко зазначив, що сезон був дуже вдалим як для театру, та і для загального розвитку культури Сходу України. Так, у ХНАТОБі відбулося 7 прем'єрних вистав. Вистави театру за цей сезон відвідали понад 140 тисяч харків’ян та гостей міста. Власні доходи театру, зазначив генеральний директор-художній керівник, у порівнянні з минулим сезоном, виросли на 40%, доходи від вистав – на 23%. В установі проводиться капітальний ремонт, а також розроблені інвестиційні проекти реконструкції і модернізації сценічного обладнання. О. В. Оріщенко зазначив, що саме завдяки підтримці керівника області Юлії Світличної вдалося завершити важливий для театру проект – оновлення світлової апаратури, яку було надано згідно з японським грантом. Також саме з ініціативи глави ХОДА було організовано візит до ХНАТОБу бюджетного комітету Верховної Ради, що насамкінець сприяло у отриманні інвестиційного проекту на 42 млн для подальшої реконструкції будівлі театру. Особливу увагу генеральний директор-художній керівник ХНАТОБу звернув на той факт, що театр ініціював процедуру повернення повного майнового комплексу споруди до державної власності. В першу чергу це стосується малого залу ХНАТОБу, який має велике значення для забезпечення повноцінного репетиційного процесу, а також є важливою сценічною площадкою для виконання великого фінансово-виробничого плану.

Погоджуючись з аргументами керівника ХНАТОБу, Ю. О. Світлична доручила вивчити юридичний механізм повернення відчужених територій театру до державної власності та пообіцяла сприяти у рішенні цієї життєво важливої для колективу театру проблеми. «Ви можете розраховувати на нашу підтримку й надалі у вирішенні цього питання» – зауважила голова ХОДА. Крім цього, Ю.О. Світлична зазначила: «Також будемо долучати до реалізації нових проектів іноземних партнерів, соціально відповідальний бізнес. Будемо робити все, щоб ви розвивалися і йшли вперед».

У своєму виступі О.В.Оріщенко подякував партнерів Театру за активну участь в житті театру та в реалізації його самих значущих проектів. Слова подяки прозвучали на адресу Харківського плиткового заводу в особі В.В Шеветовского, та на адресу групи компаній «Фактор», в особі С.Я Політучого.

Також Ю. О. Світлична подякувала працівникам театру за яскравий сезон, за численні культурні проекти та фестивалі, які було реалізовано у співпраці із обласною адміністрацією. Особливу увагу голова ХОДА приділила питанню заробітної плати робітників театру: «Мене вразило те, що театр вже 8 років має статус національного, але його робітники, на відміну від своїх колег, не отримують відповідних надбавок. Я не могла не втрутитися в це питання. За підтримки Адміністрації Президента і Міністерства культури нам вдалося відстояти справедливість: ви матимете підвищені тарифні ставки – на 50-75% – вже з 1 липня».

Під час зустрічі Юлії Світлична передала державну відзнаку «Заслужений артист України» солісту-вокалісту ХНАТОБу Олександру Лапіну.

Після зборів робітники закладу звернулися до Юлії Світличної з різними питаннями соціально-побутового характеру, з проблемами зі сфер охорони здоров’я та ЖКГ. Голова ХОДА відповіла на усі запитання колективу, та зазначила, що за її дорученням усі зазначені проблеми розгляне профільна обласна комісія.

 

DSC 0011DSC 0026DSC 0067DSC 0094