78044840 547145105871358 7729363015786561536 n

Банк Восток вже багато років є постійним партнером культурних заходів в різних містах України. Ми завжди підтримуємо яскраві, масштабні, цікаві проекти в театральній, музичній, художній та інших сферах мистецтва.

У 2020 році Банк Восток стане партнером Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка / Схід Опера – одного з найстаріших вітчизняних музичних театрів. Це перший український стаціонарний оперний театр, в репертуарі якого як оперні вистави, так і класичні та сучасні балетні постановки. На сьогодні репертуар театру складають близько 70 найменувань оперних і балетних вистав. Будівля театру стала дванадцятим символом Харкова.

Першим за підтримки Банку Восток вийде нова постановка балету «Спартак» під режисурою всесвітньо відомого хореографа Георгія Ковтуна. «Спартак» – це яскраве, динамічне, масштабне, дуже кінематографічне шоу, справжній блокбастер про вічну історію добра і зла.

«Підтримка оперного та балетного жанру в усі часи була привілеєм найсильніших меценатів. Тих, хто розуміє наскільки це важливо: зберегти і примножити класичний потенціал країни. Спонсорство Банком Восток наших нових проектів і постановок в цьому році – це не тільки фінансова допомога, а й приклад ефективного приватно-державного партнерства. І ми впевнені, що така синергія дозволить театру втілити в життя наші наймасштабніші проекти», – розповів про партнерство з Банком Восток Олег Оріщенко, генеральний директор-художній керівник Схiд Опера».

«Банк Восток є надійним партнером і генеральним спонсором багатьох культурних проектів в Одесі, тепер же ми вирішили, що будемо підтримувати розвиток культурної індустрії і в інших містах України. «Схід Опера» – перший український стаціонарний оперний театр, один з провідних театральних майданчиків країни. Для нас велика радість бути спонсором такого проекту та брати участь в культурному розвитку нашої країни», – зазначив Голова Правління Банку Восток Вадим Мороховський.