skorikУ віці 81 року відійшов у вічність видатний композитор нашого часу Мирослав Скорик – Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Тараса Шевченка - один з тих, хто підняв на світовий рівень сучасну музичну культуру нашої держави.
Харків’янам пам’ятні концерти видатного львів’янина, котрим пишається вся країна, а під час його перебування на посаді художнього керівника Національної опери України, у 2014 р. Мирослав Михайлович брав участь у роботі конкурсно-атестаційної комісії нашого театру. Коли йдеться про Мирослава Скорика, будь-який, навіть найповніший перелік його творчих заслуг, не може передати до кінця всю багатогранність його творчої натури, незрівняне почуття гумору і блискучу ерудицію, елегантність і бездоганні манери, філософський погляд на природу і світ, а понад усе – геніальну музику, яка нікого не може залишити байдужим.
Колектив СхідОпера висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Мирослава Скорика та у скорботі схиляється перед його незабутнім, світлим образом.