27 липня 2020 року, у понеділок, о 15.00 в прес-центрі незалежної медіа-групи Накипіло www.nakipelo.ua (адреса: м. Харків, вул. Свободи, 7/9) пройде артіст-ток із тьюторами та координаторами Першої Української Музично-Театральної Резиденції Схід ОПЕРА, що реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду.

 

Розмову вестимуть:

 

Олег Оріщенко – генеральний директор-художній керівник Схід ОПЕРА,

Ігор Тулузов – перший заступник генерального директора Схід ОПЕРА,

Армен Калоян – координатор проекту, головний режисер Схід ОПЕРА,

Сергій Горкуша – координатор проекту, диригент Схід ОПЕРА,

Марина Черкашина-Губаренко – тьютор проекту, музикознавиця, критикеса, лібретистка, викладачка,

Костянтин Пономарьов – тьютор проекту, фешндизайнер, мистецтвознавець,

Олена Старікова – тьютор проекту, солістка Схід ОПЕРА,

Ірина Копоть – тьютор проекту, музикознавець, завідувачка Музею Лятошинського у м. Житомирі,

Олена Сєрова – тьютор проекту, композиторка, музикознавиця, викладачка,

Дмитро Терновий – координатор проекту, драматург, пр

одюсер, актор,

Марія Литвинова – тьютор проекту, хореограф

Про початок роботи Резиденція та результати Відбору на конкурсній основі, про найцікавіші лекції та спецзавдання, про концерти та вистави, що будуть створені та презентовані широкій публіці впродовж короткого, але продуктивного строку резидентами.

 

Музично-Театральна Резиденція створюється для співтворчості на базі Схід ОПЕРА молодих композиторів, лібретистів, режисерів, диригентів, хореографів, художників сценографів, художників по костюмах, художників з медіа-арту та проектних арт-менеджерів.

 

Фокусуватиметься на повному циклі створення творчими командами камерних музичних вистав. Резиденція поєднуватиме творчі конкурси, написання музики та лібрето, створення концепцій музичних вистав, навчальний, репетиційний та постановочний процес, прем’єрний показ та просування.

 

«Резиденція є унікальним для України інституційним проектом, і для нас є вкрай важливим отримати фінансову підтримку від Українського Культурного Фонду, співпрацювати з нашими партнерами – Асоціацією «Нова Музика» (Одеса), Музеєм Бориса Лятошинського (Житомир) та незалежною медіагрупою Накипіло, а також із зірковим складом тьюторів», - говорить генеральний директор-художній керівник Схід ОПЕРА Олег Оріщенко.

 

«Проект набирає обертів, і з кожним днем стає цікавіше. Тьютори та координатори очікують плідної праці та неочікуваних творчих експериментів від обраних резидентів», - додає координатор проекту, диригент Схід ОПЕРА, Сергій Горкуша.

 

У випадку будь-яких питань ви можете звернутися до кураторів проекту на телеграм, вотсап або вайбер за номером   +380 50 301 87 15.