dance day ukrСьогодні в усьому світі відзначається Міжнародний день танцю.
У 1982 році за ініціативи Міжнародної ради танцю ЮНЕСКО встановило дату, 29 квітня, в пам'ять про народженого цього дня французького балетмейстера, теоретика і
реформатора балету Жана-Жоржа Новерра (1727-1810), який увійшов в історію як «батько сучасного балету». Це свято присвячене всім стилям танцю.
Танець здатен долати всі політичні, культурні та етнічні кордони, може об'єднувати людей в ім'я дружби і миру, дозволяючи їм говорити на одній мові - мові танцю.
Звичайно ж, в цей день всі, хто танцює - колективи театрів опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти - відзначають своє професійне свято. На жаль, у звязку з пандемією не буде в цей день традиційних концертів та виступів. Але все мине і ще радіснішою та жаданішою буде наша зустріч на сцені!
І хоча найбільш «танцювальною» нацією в світі вважають бразильців, українці - лідери по цей бік океану. Адже саме нам належить рекорд з масового одночасного танцю. Встановили його в 2011 році, в Кропивницькому. Більше 14500 чоловік станцювали «рок-н-рол».
При всій своїй красі і легкості, танці - це важка праця і сувора дисципліна, щоденні репетиції і тренування. Тому вибирають цю професію ті, хто не може жити без музики, чиє серце б'ється з нею в такт, а ноги постійно повторюють різні па.
Танець - це зашифрована мова рухів, це швидкість і вихор емоцій. Танець - це більше, ніж слова.
Вітаємо з Міжнародним днем танцю! Бажаємо міцного здоров'я,приголомшливого почуття ритму, неймовірної пластики, витривалості, ентузіазму і віри в свої можливості та бурхливих оплесків! Хай ваше життя буде схожим на танець - легкий, веселий і запальний, а іноді повільний і романтичний. Творчого розвитку, натхнення і задоволення від виконаної роботи! Нехай завжди буде настрій, бажання і прагнення подарувати світу танець свободи і краси!
А Схід ОПЕРА з нетерпінням чекає, коли наше місто вийде з «червоної зони» і ми зможемо показати всеукраїнську прем`єру «Спартака» А. Хачатуряна, яка запланована на 29 травня, 3,4 та 5 червня.