282344530 2813400775632371 5902514370938856668 n18 травня, в Культурному центрі "Будинок рибака" міста Клайпеда відбувся показ балету-пророцтва на музику Р. Вагнера "Містерії Пандори". Харків'яни свого часу високо оцінили цю постановку, її актуальні сенси, нетрадиційну хореографію, де поєднуються класичний та модерний танець, незвичні костюми та сучасну сценографію, візуальні та світлові спецефекти, які дуже вдало зливаються з музикою великого композитора. Тепер настала черга литовської публіки насолоджуватися дійством, яке через танець та музику розповідає про прекрасну Пандору, відкриту нею скриньку та жахіття, що сталися після цього – відомий античний міф, який виявився абсолютно суголосним часові.
Наші артисти, музиканти, технічні служби доклали до показу вистави у Клайпеді неймовірних зусиль! Численні глядачі побачили повноцінний балет – майже таким, яким він був задуманий і яким запам’ятався харківській публіці. Це велика заслуга, перш за все, постановників «Містерій…» – авторки хореографії та лібрето, художньої керівниці балетної трупи Схід Опера, заслуженої артистки України Антоніни Васильєвої та головного диригента колективу, заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Морозова. Їхній здоровий перфекціонізм та прагнення максимально точного відтворення на сцені усіх нюансів постановки гарантували якісний результат. Відмінно відпрацювала і вся творчо-технічна команда, яка знаходиться зараз в Литві: декоратори, художники, костюмери, монтувальники сцени, художники з освітлення, звукооператори (керівники: Олексій Саєнко та Михайло Бойко).
Величезною частиною успіху вистави завдячуємо нашим литовським партнерам і друзям: організаторам показу – Литовському національному театру опери та балету та адміністрації і технічним службам Культурного центру в Клайпеді!
Харків'яни тепер мають ще одну нагоду пишатися своїм містом – вперше за роки незалежності на європейській сцені нашим театром був представлений не просто відомий репертуарний твір, а воістину ексклюзивна постановка, задум якої був реалізований саме у Харкові. Замислитися над численними підтекстами міфу про Пандору, актуалізованого командою Схід Опера, зможуть і глядачі в Каунасі – показ вистави пройде там 25 травня.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook