134 червня, відзначила 40-річний ювілей улюблениця харківської публіки, прима балету, майстер сцени, заслужена артистка України та художня керівниця балетної трупи Схід Опера Антоніна Васильєва.
Все життя вона присвятила служінню театру та його величності — балету. Ще навчаючись на другому курсі Харківського училища культури (клас народних артистів України С. Коливанової та Т. Попеску), почала працювати на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка, де вже майже чверть століття дарує свій талант, натхнення та любов до прекрасного танцю! В репертуарі прими більшість провідних партій як в класичних, так і в модерних балетах Схід Опера.
А ще Антоніна Васильєва є талановитою балетмейстеркою-постановницею. Її балет “Містерії Пандори” на музику Вагнера, який полюбився харківській публіці, був із захватом прийнятий глядачами в Литві під час гастрольного туру.
Антоніна Анатоліївна є дипломанткою та лауреаткою багатьох національних і міжнародних конкурсів, нагороджена численними грамотами та подяками Міністерства культури та інформаційної політики України, Харківської обласної ради, Спілки театральних діячів України. Також вона має вчений ступінь кандидата педагогічних наук, який отримала у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди.
А сьогодні ювілярка активно працює як художня керівниця балетної трупи в гастрольному турі “Європейский шлях” в Литві та Словаччині і, при цьому, постійно з'являється на сцені в хореографічних номерах, викликаючи справжнє захоплення публіки. Від імені всього колективу СХІД ОПЕРА вітаємо Антоніну Анатоліївну і зичимо довгих років натхненної праці у нашому театрі!