1726 червня, у філармонії Братислави відбувся великий концерт Опера Гала. Наші артисти представили насичену та різноманітну програму, яка складалася з творів західно-європейських та українських класиків, а також сучасних композиторів. Звучали арії та уривки з опер Дж. Россіні, Ж. Бізе, Дж. Верді, Ш. Гуно, М. Лисенка, С. Гулака-Артемовського та інших авторів. Присутні почули і українські народні пісні, і твори таких авторів, як А. Кос-Анатольський, Л. Колодуб, М. Скорик. Однією з перлин концерту стала "Ave Maria" В'ячеслав Самофалова. Автор написав свій твір для солістів, органа, дзвонів та оркестру, і саме тут, у Братиславі, стало можливо повністю втілити творчий задум композитора. Таке виконання - прем'єра для нашого театру. А ще відбувся успішний дебют у Ольги Григорьєвої, яка виконувала партію органа. Солістки - заслужена артистка України Олена Ширяєва, лауреатка міжнародних конкурсів Юлія Піскун та Анна Даніч.
Свою чудову вокальну майстерність цього вечора дарували: заслужені артисти України Володимир Козлов, Сергій Гонтовий, лауреати міжнародних конкурсів Олександр Золотаренко, Сергій Замицький, Ігор Бондаренко, Микита Маринчак, Юлія Антонова, Роман Гордєєв, дипломанти міжнародних конкурсів Олеся Мішаріна, Юлія Форсюк, В'ячеслав Стрелков, соліст театру Сергій Крижненко. Неперевершеними були також хор та симфонічний оркестр під орудою заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Морозова.
Яскравим завершальним аккордом цього концерту стала пісня січових стрільців "Ой, у лузі червона калина", яку знають і співають в усьому світі, а наші артисти виконали її "на біс".
Харків'яни викликали у присутніх шквал емоцій та гучних оплесків, сльози захоплення і щирих почуттів.
Глядачі, серед яких були представники влади Словаччини та дипломатичного корпусу, були у захваті від високої виконавської майстерності артистів та музикантів Схід Опера.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook