290821333 2844514819187633 5903121925045190580 nШановні наші друзі, колеги та глядачі!
Колектив Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка / СХІД ОПЕРА щиро вітає вас с особливим святом – Днем Конституції України. Більше чверті століття відбулася історична подія, коли наша держава отримала свій головний документ. Тим самим була остаточно закріплена незалежність нової європейської країни, закладено фундамент для розвитку суспільства, інтеграції його у світове співтовариство.
Конституція стала символом остаточного успіху багатовікової боротьби нашого народу за свою свободу. Основний закон гарантував нам права, визначивши пріоритетними життя і здоров’я, честь і гідність своїх громадян. А цього року це свято набуває особливого значення. Ми боремося з безжальним ворогом не тільки за свою територію і не тільки за свій народ - ми боремося за свої конституційні права! Право на вільне і незалежне життя, право говорити своєю мовою, право самим робити свій вибір, нарешті - право на свою культуру! І саме цього року мільйони наших захисників, рятувальників, медиків, волонтерів, працівників підприємств в тилу і на лінії фронту виборюють для нашого народу ці права, здійснюючи свій конституційний обов'язок - боронять Україну.
Сьогодні наша держава переживає важкі часи. Йде війна з агресором не тільки за свою незалежність та свободу, а й безпеку усієї європейської спільноти. Ми дуже вдячні усім, хто підтримує Україну!
Нехай кожен з нас зробить усе від нього залежне, аби вигнати ворога з рідної землі та наблизити Перемогу. Миру усім нам, злагоди, спокою та оптимізму!