32Так вже склалося, що навіть президенти через сто днів після початку своєї діяльності підбивають певні підсумки, оглядаються на те, що встигли за цей час зробити. Спробуймо і ми подивитися, як минув сотий день перебування трупи Схід Опера у зарубіжному турі "Європейський шлях".
Власне, для артистів театру він не відрізнявся від багатьох інших - все ті ж репетиції, все та ж зосереджена підготовка до майбутніх виступів. Але, віддаючи данину традиції, маємо визначити свої досягнення за цей період. А пишатися є чим. За сто днів - понад сто виступів! Крім постійних місць перебування колективу в Литві та Словаччині, відвідали ще й Австрію, Бельгію, Італію, Ватикан. І всюди високий професійний рівень наших артистів був відзначений як фахівцями, так і глядачами. Кожен виступ ставав яскравим емоційним сплеском і ставав важливою частинкою тієї основної гуманітарної місії, яку несе сьогодні театр - знайомити європейців з культурою України і постійно нагадувати їм про події, що сьогодні у ній відбуваються.
А Схід Опера продовжує свою роботу, і шлях наш лежить тепер до Польщі. Вже сьогодні головний диригент театру, заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов, відомий ще і як талановитий органіст, даватиме концерт в рамках XXIV Міжнародного органного фестивалю в Пельпліні. А невдовзі артисти нашого театру братимуть участь у проєкті "Ukraina – zróbmy razem operę" в містечку Осса, що поблизу Лодзі.
Отже, "Європейський шлях" веде нас все далі!

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook