37Шановні друзі!
Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка / Схід Опера щиро вітає Вас із великим святом нашої державності – 31-ою річницею Дня Незалежності України! Ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України увінчало тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.
Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Наша незалежність оплачена дорогою ціною – великою кількістю життів тих, хто боровся за ідею вільної України. 31 рік тому здійснилася споконвічна мрія наших предків - бути господарями на своїй землі. І сьогодні саме нам випала честь захищати її право на свободу, боротися за демократичні цінності. Це кожний робить на своєму фронті: дехто - на передовій, дехто - працюючи заради розбудови країни у своїй сфері або відстоюючи нашу культурну ідентичність.
Незалежність України стала запорукою свободи та вільного розвитку держав і народів Європи. Рівно півроку триває опір російській агресії - потужний і відчайдушний опір, якого ніхто від нас не чекав. Але нам є, за що боротися, наші серця повні любові до рідної землі. Прийміть же цього дня найсердечніші вітання і побажання, щоб усі наші співвітчизники завжди мали відчуття справедливої гордості за свій народ, за Україну!