59"Неймовірно, вражаюче, надзвичайно, неперевершено" - так публіка висловлювала свої враження після перегляду балету "Містерії Пандори" на музику Р.Вагнера. Ця вистава артистів балету Харківської національної опери зібрала у Театрі імені Павола Орсага Гвездослава, що розташований у районі старого міста Братислави, повну залу. Подивитися виступ харків'ян прийшли і представники дипломатичного корпусу нашої держави, і активісти україно-словацького руху, і наші співвітчизники, які перебувають у Словаччині через війну, і, звісно, місцеві мешканці.
Це перша балетна вистава нашого театру у Братиславі, котра відбулася у рамках проєкту "Схід Опера: долаючи відстань" гастрольного туру "Європейський шлях".
Унікальну постановку задумали та здійснили харківські митці, а тепер вони представили власну версію античної історії про Пандору. І хоч в основі вистави відомий міфологічний сюжет, сьогодні він має не тільки глибокий філософський зміст, а ще й неочікувано гостру актуальність, коли світ опинився на межі катастрофи через зло, випущене зі скриньки Пандори. Артисти наче і не танцювали, а насправді жили тими емоціями, котрі переживає зараз рідна батьківщина та кожен українець. Аналогії були настільки потужними та перегукувалися із нинішньою ситуацією, що у глядачів наверталися сльози.
Цього вечора на братиславській сцені історію одвічної боротьби добра зі злом розповідали: заслужені артисти України Антоніна Васильєва (Пандора) та Денис Панченко (Ельпіс), Тарас Ковшун (Гектор), Артем Рязанов (Гефест), Аліса Коршунова (Подруга Гектора), Володимир Василенко (Зевс).
Публіка була вражена високим рівнем майстерності харківської балетної трупи, яка отримала шквал аплодисментів, вигуки "браво" та букети квітів.
Отже, це перша вистава у Театрі імені Павола Орсага Гвездослава, а попереду ще серія вистав і концертів. Наприкінці грудня глядачі матимуть можливість побачити мюзикл-шоу "My Way" та музично-хореографічне дійство "Strauss Christmas Concert".

 

 

Детальніше на нашій тсорінці у Facebook