60Черговий етап проєкту "Схід Опера: долаючи відстань" переніс нас до італійського міста Палермо, до всесвітньо відомого TEATRO MASSIMO.
TEATRO MASSIMO є славетною оперною фундацією, чиє керівництво віддає багато сил заради розповсюдження мистецтва та музичної культури, посиленню ролі музики у розбудові миру. Зокрема, й у ці непрості часи Міністерство культури Італії виділило квоту для створення мистецьких резиденцій для українських митців. У театрі ще з жовтня стартувала серія концертів «Відкриті двері для України», в яких беруть участь українські піаністи та музиканти. Але, мабуть, наймасштабнішим проєктом стало проведення концерту симфонічного оркестру та солістів ХНАТОБ імені М.В. Лисенка / Схід Опера під керуванням Дмитра Морозова.
У концерті "Opera Gala" звучали твори найславетніших європейських композиторів - Ж.Бізе, Дж.Пуччіні, Дж.Россіні та ін., але в загальну музичну тканину цього вечора були майстерно вплетені і композиції українських авторів - М.Лисенка, А.Кос-Анатольського, Л.Колодуба. Ми по праву можемо пишатися нашими солістами, котрі викликали щирий захват вимогливої італійської публіки. Це Олена Ширяєва, Юлія Антонова, Олеся Мішаріна, Юлія Піскун, Микита Маринчак і В'ячеслав Стрелков, чиї виступи були відзначені десятихвилинними оваціями. На сторінці театру можна побачити чимало відгуків зі значками сердечок, аплодисментів та словами, які зрозумілі без перекладу

 

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook