63Артисти Харківської національної опери впевнено підкорюють серця глядачів різних країн - будь то підмостки відомого італійського театру Massimo, одного з найбільших у світі, або сцена просто неба на центральній площі якого-небудь європейського міста. От і 4 грудня у німецькому містечку Біберах, на великому різдвяному ярмарку, у виконанні хору Схід Опера під керуванням Світлани Кривич звучали українські пісні.
Різдвяний ярмарок є досить значною подією року в житті містян. Він триває тут майже три тижні, і зазвичай сюди приходять цілими сім'ями - купувати смаколики до свят, подарунки для друзів та рідних, а також відпочити, розважитись і випити глінтвейну.
Але цього разу все йшло не за традиційною схемою. Адже для харків'ян важливо було не розважити біберахців, а розповісти їм про свою країну. Тому й співали вони не тільки святкових пісень - новорічних і різдвяно-обрядових. Яскраво й завзято розповідали про мужність українського народу, про шалений опір окупантам і нашу незламність - і "Гей, соколи", "Чорна рілля ізорана" та інші твори, які добре сприймала аудиторія, допомагали донести до слухачів за допомогою музики те, що вони повністю не могли зрозуміти через мовний бар'єр.
Із особливим задоволенням аплодувала публіка одному з найбільш знакових творів - всесвітньо відомому "Щедрику" М.Леонтовича. Цей справжній хіт народився трохи більше 100 років тому. І практично одразу став відомим європейській публіці, бо якраз у ті роки Україна вперше спробувала розповісти про себе як про європейську державу. Із цією важливою місією в гастрольну подорож відправили хор О.Кошиця. Минуло понад 100 років - і українські артисти волею долі, аж ніяк не за сприятливих умов, знову у дорозі...
Місцеві мешканці були вражені потужним виступом наших артистів, висловлювали своє захоплення їхнім талантом та говорили про свою щиру підтримку України.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook