65Сьогодні Схід Опера разом з усім українським народом відзначає свято, яке цього року стало для нас особливо важливим - День Збройних сил України, свято усіх, хто боронить нас на суші, на морі, у повітрі.
В мирні дні більшість людей не дуже замислювалося над тим, яке значення має те, що хтось охороняє наш спокій. Війна здавалася чимось далеким і нереальним. А те, що десь хтось несе військову службу, щоб зберегти свою землю - цілком природним і звичайним. Таким, як повітря, якого не помічаємо, поки дихаємо, але ж одразу гинемо, якщо його немає... Так, розуміння того, чим є наші Збройні сили, у повній мірі прийшло для багатьох тільки тепер. Тепер, коли ми відчули задуху, а вони беззастережно стали на захист найважливішого, без чого не можемо дихати - свободи й незалежності нашої держави.
З давніх-давен в українців існував звичай - якраз 6 грудня ворожили на те, як складеться доля тих, хто пішов на війну. Замішували тісто, поклавши у нього хрестик, ділили на три частини й випікали три булочки. І розкладали - одну на поріг, другу під ікони, третю - на лавку. Якщо хрестик опинявся у тій, що на порозі, це означало, що воїн, живий і здоровий, вже прямує додому! Тому цього дня хочемо побажати усім нашим захисникам і захисницям, щоб обминали їх ворожі кулі та снаряди, щоб ніколи не полишала мужність. І прямо сьогодні почало складатися так, щоб їм під ноги лягла дорога додому - світлий шлях до нелегкої Перемоги!