66Хнатобівці у рамках гуманітарної місії концертували у Німеччині. Вони побували у верхній Швабії, а 5 грудня прибули у землі Баварії, до міста Вайльхайм. Ввечері цього дня у парафіяльній церкві Марії Гіммельфарт, яка є однією з найбільших архітектурних пам’яток у регіоні Пфаффенвінкель, місцева публіка мала змогу почути та оцінити високий рівень виконавської майстерності харківських артистів та впевнитися, що Україна - це європейська країна. Програма, яку вони запропонували місцянам, складалася здебільшого із духовних творів класиків, серед яких Й.С.Бах, Г. Гендель і Ф.Шуберт.
У першому відділенні присутні почули, як піднесено та натхненно звучали голоси солістів Схід Опера: лауреатки міжнародних конкурсів Юлії Піскун та також Сергія Крижненка.
Вразили публіку своїм емоційним виконанням одного з найкращих церковних мотетів В.А Moцарта "Аve verum corpus" заслужена артистка України Олена Ширяєва та лауреат міжнародних конкурсів Микита Маринчак.
Особливою прикрасою концерту стала "Gloria" А.Вівальді у другому відділені програми. Саме так називався і цей концерт. Духовна музика італійського композитора, пронизана глибокими почуттями, вже не одно століття вражає своїм мелодійним багатством і щедрістю музичних барв. Поціновувачі були у захваті від прекрасного звучання оркестру, хору та солicток - лауреатки міжнародних конкурсів Вікторії Житкової та дипломантки міжнародних конкурсів Олесі Мiшарiної. Диригував цим твором заслужений діяч мистецтв України Дмитро Морозов. У концерті він виступив також і як органіст, акомпануючі вокалістам, а ще зіграв прелюдію та фугу c-moll Й.С.Баха та "Зозулю" Л.Дакена.
Цього вечора у великому старовинному соборі був аншлаг. Глядачі тепло приймали українських артистів, зворушені глибиною їх почуттів та щиросердям.

 

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook