72Гастрольний тур артистів ХНАТОБ імені М.В Лисенка триває, як і проєкт "Схід Опера: долаючи відстань". Цього разу дорога, якою рухалася балетна трупа нашого театру, привела нас до Парижа.
Театр Єлісейських Полів, вишукана будівля у стилі ар-деко за проєктом Огюста Перре, що відкрилася 1913 року, має три концертних майданчика. І на найбільшому з них - Grand Théâtre - вчора пройшов перший показ "Жизелі" А.Адана у виконанні українських артистів. Варто відзначити, що цей театр відомий багатьма гучними прем'єрами і дебютами. В ньому виступали найвідоміші диригенти світу. І він є головним концертним майданчиком Національного оркестру Франції і паризькою штаб-квартирою Віденського філармонічного оркестру.
Для показу "Жізелі" артисти балету двох українських національних театрів опери та балету, київського та харківського, злилися в спільну трупу. З артистами балету Схід Опера знаходиться художній керівник балету, заслужена артистка України Антоніна Васильєва. Саме вона підготувала артистів до виконання їхніх партій у виставі, а зараз вирішує організаційні питання, щоб наші танцівники мали змогу повністю зануритись у роботу. Разом з французьким оркестром Prométhée під керуванням заслуженого артиста України, головного диригента "Схід Опера" Дмитра Морозова - вони та їхні київські колеги покажуть у святкові дні, з 21 грудня до 5 січня, сімнадцать вистав. Перша з них пройшла з величезним успіхом, були викуплені всі квитки. Французька публіка приймала українських артистів надзвичайно тепло. Глядачі довго аплодували нашим танцівникам, висловлюючи таким чином як захоплення їхньою професійною майстерністю, так і свою підтримку України.