75Одразу кілька різдвяних концертів відбулося за участю хнатобівців - у Харкові та у Словацькій республіці, де основна трупа перебуває у гуманітарному турі. Про все розповімо вам докладно, а почнемо з нашого героїчного міста. Отже, у музичному салоні Схід Опера для тих, хто святкує Різдво за григоріанським календарем, 25 грудня, та усіх шанувальників театру артисти підготували насичену та різноманітну програму. І хоч погода дощова та похмура, все одно харків'яни у передчутті новорічних див. У затишному залі перші ж акорди найпопулярнішої зимової мелодії у світі "Jingle Bells" перенесли глядачів у чарівний світ новорічної казки. Звучали й інші чудові мелодії у виконанні камерного оркестру: "Різдвяний фестиваль" Л.Андерсона, "Historia de un amor" К.Альморана та "Besame mucho" К.Веласкес. Присутні із задоволенням слухали "Запрошення до замку" Ф.Пуленка у виконанні Віри Литовченко (скрипка), Артема Козлова (кларнет) та Тетяни Козлової (фортепіано).
Глядачі були у захваті від лауреатів міжнародних конкурсів Юлії Антонової та Олександра Золотаренка.
Родзинкою цього концерту став виступ камерного хору театру під орудою заслуженого діяча мистецтв України Олексія Чернікіна. У їх виконанні звучали величальні календарно-обрядові пісні зимового циклу - колядки.
А завершувала цей концерт славнозвісна мелодія "Happy new year" у виконанні оркестру.
Піднесений настрій панував цього дня у залі. Слухачі довго аплодували артистам та щиро дякували за подароване відчуття душевного тепла та свята.

 

Детальніше на нашій сторінці у Facebook