ХНАТОБ увійшов до організації Opera Europa (відео)

Організація Opera Europa, що об’єднує близько 200 оперних театрів та фестивалей з 43 країн, приєднала до себе Харківський академічний театр опери та балету.

Урочисте підписання документу відбулося в ХНАТОБі в День соборності України.

Ніколас Пейн, директор Opera Europa
Я являюсь членом жюри многих международных вокальных конкурсов. И я хочу отметить, что очень красивые голоса именно у участников из Украины. У вас прекрасные режиссеры, прекрасные композиторы. И просто фантастический театр.

Державну винагороду – орден “За заслуги” III ступеня – заступнику генерального директора ХНАТОБу Ігорю Тулузову та відзнаки ХОДА робітникам театру вручила голова області Юлія Світлична.

Юлія Світлична, голова ХОДА
Мені надзвичайно приємно, що Схід OPERA – єдиний національний оперний театр на сході нашої держави сьогодні приєднався до міжнародної організації Opera Europa і має відкриття нових можливостей. 

Після урочистостей глядачам представили оперну виставу “Мазепа” – за переробленим сценарієм. У ній гетьман постає не зрадником імператорських ідей, а людиною, яка щиро любить свою батьківщину. Співавтором такої версії є Лонгин Цегельський – один з ініціаторів Акту злуки, підписаного 22 січня 19 року минулого століття.